Neler yeni
Metin2 Support

Metin2 Dünyasına Hoş Geldiniz! Yeni bir maceraya adım atın ve topluluğumuza katılın. Sorularınızı sormak, deneyimlerinizi paylaşmak ve diğer oyuncularla iletişim kurmak için hemen kaydolun. Kayıt olun, etkileşimde bulunun ve Metin2 dünyasındaki serüveninizi daha da özel hale getirin. Birlikte oynamak için sabırsızlanıyoruz!

Ücretsiz Sertifika Veren Siteler ve Eğitim Platformları

delipokemon09

New member

Google Skillshop​

Google tarafından sunulan Skillshop, özellikle dijital pazarlama alanında kendini geliştirmek isteyenler için önemli eğitim platformlarından biridir.

Google Ads eğitimleri ücretsiz olarak sunulmakta ve gerekli değerlendirmeleri başarıyla tamamlayan kullanıcılar Google Ads sertifikaları kazanabilmektedir.

Platformda özellikle;

• Google Ads
  • Arama ağı reklamları
  • Görüntülü reklamlar
  • Video reklamları
  • Ölçüm ve reklam optimizasyonu
gibi konularda eğitimler bulunmaktadır.

Dijital pazarlama ve reklamcılık alanında çalışmak isteyenler için tercih edilebilir.

HubSpot Academy​

HubSpot Academy, ücretsiz çevrimiçi eğitim ve sertifika konusunda en kapsamlı platformlardan biridir.

Platform, eğitim kütüphanesine ücretsiz erişim sağladığını ve çeşitli ücretsiz sertifika programları sunduğunu açıkça belirtmektedir.

Popüler eğitimlerden bazıları:

• Digital Marketing Certification
  • Social Media Marketing
  • Content Marketing
  • Inbound Marketing
  • Email Marketing
  • SEO
  • Satış ve CRM
Örneğin Digital Marketing Certification eğitimi doğrudan ücretsiz sertifika programı olarak sunulmaktadır.

Özellikle pazarlama, sosyal medya, satış ve e-ticaret alanında çalışanların değerlendirebileceği platformlardan biridir.

IBM SkillsBuild​

IBM SkillsBuild teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyenlere yönelik eğitimler sunmaktadır.

Platformda belirli eğitim yolları tamamlandığında dijital kimlik belgeleri ve rozetler kazanılabilmektedir. Bu belgeler Credly üzerinden görüntülenebilir ve LinkedIn gibi platformlarda paylaşılabilir.

Eğitim alanları arasında;

• Yapay zekâ
  • Siber güvenlik
  • Veri analizi
  • Bulut teknolojileri
  • İş hayatı becerileri
  • Agile çalışma yöntemleri
bulunmaktadır.

Özellikle bilişim sektörüne girmek isteyenler açısından değerlendirilebilir.

freeCodeCamp​

Yazılım öğrenmek isteyenlerin en çok karşılaşacağı ücretsiz platformlardan biri freeCodeCamp'tir.

Platform özellikle uygulamalı eğitim sistemine sahiptir. Kullanıcılar derslerin yanı sıra projeler geliştirerek ilerler.

Başlıca eğitim alanları:

• HTML
  • CSS
  • JavaScript
  • Python
  • Web geliştirme
  • Veri analizi
  • Backend geliştirme
  • Veritabanları
Belirli eğitim yolları ve projeler tamamlandığında ücretsiz sertifikalar alınabilmektedir.

Bu nedenle özellikle sıfırdan yazılıma başlayacak kişiler için oldukça uygun bir seçenektir.

Cisco Skills for All ve Networking Academy​

Cisco özellikle ağ teknolojileri ve siber güvenlik alanında önemli eğitim kaynaklarına sahiptir.

Cisco'nun eğitim platformlarında;

• Networking Basics
  • Siber güvenlik
  • Linux
  • Python
  • Network teknolojileri
  • CCNA hazırlık konuları
gibi alanlarda eğitimler bulunmaktadır.

Bazı eğitimlerin sonunda dijital rozet veya kurs tamamlama belgesi alınabilmektedir.

Network veya sistem uzmanlığı hedefleyen kişiler için Cisco eğitimleri oldukça faydalı olabilir.

HP LIFE​

HP LIFE daha çok iş dünyası, girişimcilik ve dijital beceriler üzerine eğitimler sunmaktadır.

Platformda;

• Girişimcilik
  • Pazarlama
  • Finans
  • İşletme
  • Dijital beceriler
  • İş planlama
gibi konularda ücretsiz eğitimler bulunmaktadır.

Bazı eğitimler tamamlandığında ücretsiz kurs tamamlama sertifikası alınabilmektedir.

Microsoft Learn​

Microsoft Learn özellikle bilişim alanında oldukça kapsamlı ücretsiz eğitimler sunmaktadır.

Eğitim konuları arasında;

• Microsoft Azure
  • Yapay zekâ
  • Microsoft 365
  • Power BI
  • Windows
  • Güvenlik
  • Yazılım geliştirme
bulunmaktadır.

Burada önemli bir ayrım vardır.

Microsoft Learn üzerindeki eğitimlerin büyük bölümü ücretsizdir ve tamamlanan eğitimler profil üzerinde başarı olarak görüntülenebilir. Ancak Microsoft Certified gibi resmi profesyonel sertifikalar genellikle ayrı bir sertifika sınavı gerektirir ve bu sınavlar ücretsiz olmayabilir.

Bu nedenle ücretsiz eğitim ile resmi Microsoft sertifikasını birbirinden ayırmak gerekir.

Hangi Platform Hangi Alan İçin Daha Uygun?​

Dijital pazarlama için:
Google Skillshop ve HubSpot Academy

Yazılım için:
freeCodeCamp

Siber güvenlik için:
Cisco ve IBM SkillsBuild

Network için:
Cisco Networking Academy / Skills for All

Yapay zekâ için:
IBM SkillsBuild ve Microsoft Learn

İşletme ve girişimcilik için:
HP LIFE ve HubSpot Academy

Bulut teknolojileri için:
Microsoft Learn ve IBM SkillsBuild

Sertifika Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?​

Bir sertifikanın ücretsiz olması tek başına yeterli değildir.

Sertifikayı almadan önce;

• Sertifikayı hangi kurumun verdiğine,
  • Sertifikanın doğrulanabilir olup olmadığına,
  • LinkedIn profiline eklenip eklenemediğine,
  • Eğitim sonunda sınav veya proje bulunup bulunmadığına,
  • Sertifikanın süreli olup olmadığına,
  • Eğitim ücretsizken sertifikanın ayrıca ücretli olup olmadığına
bakmak faydalıdır.

Özellikle Google, IBM, Cisco, HubSpot ve Microsoft gibi bilinen şirketlerin sunduğu eğitimler CV üzerinde daha anlamlı olabilir.

Ücretsiz Sertifikalar İşe Yarar mı?​

Tek başına bir sertifika işe girmeyi garanti etmez.

Ancak sertifika;

• Öğrenilen konuyu belgelemek,
  • CV'yi desteklemek,
  • LinkedIn profilini geliştirmek,
  • Bir alana ilgi duyulduğunu göstermek,
  • Yeni başlayanların temel bilgi edindiğini göstermek
açısından faydalı olabilir.

Özellikle yazılım, tasarım veya siber güvenlik gibi uygulamalı alanlarda sertifikanın yanında yapılan projeler ve oluşturulan portföy çok daha önemlidir.

​

Konuyu görüntüleyenler